Horácký folklorní soubor Pramínek Jihlava

Proběhlo krajské kolo soutěže Zpěváček 2016

V sobotu 23.4. proběhlo v prostorách Univerzitního centra Telč a na zámku v Telči horácké kolo pěvecké soutěže Zpěváček. Již tradičně zajišťovali členové souboru Pramínek organizaci soutěže. Z našich souborů ale pocházelo také několik soutěžících.

Zahájení soutěže proběhlo v 10:00 v konírně zámku a zároveň v prostorách univerzitního centra (tzv. sklep). V obou těchto prostorách dále probíhala samotná soutěž, přičemž v konírně proběhla popořadě soutěž hlavní a starší kategorie. Finále hlavní skupiny se uskutečnilo po skončení starší kategorie. Na finále se přijel podívat i doc. Ladislav Fučík, který zde také pokřtil svoji knihu a ve svém projevu vyzval zúčastněné k šíření horácké písničky.

Celkový počet účastníků se nakonec ustálil na počtu [x+y+5] – [x] v mladší kategorii, [y] ve hlavní kategorii a 5 ve starší kategorii. Výsledek v jednotlivých kategoriích byl následující:

Mladší kategorie

  1. Šimon Štrajt (Drahánek Blansko)
  2. Anna Rychnovská (Šípek Jihlava)
  3. Anna Kunčová (Dřeváček Jihlava)

Hlavní kategorie

  1. Alois Stavárek (Dřeváček Jihlava)
  2. Michaela Šobová (Drahánek Blansko)
  3. Kateřina Kotěrová (Škubánek Světlá nad Sázavou)

Staší kategorie

  1. Lenka Roučková (Kamínek Žďár nad Sázavou)
  2. Anna Ledvinková (Horácká muzika – Žďár nad Sázavou)
  3. Zbyšek Voda (Pramínek Jihlava)

Tři nejlepší z hlavní kategorie, letos bohužel bez účasti zpěváčků z Pramínku, pojedou Horácko reprezentovat na České zemské kolo soutěže Zpěváček.

Krajské kolo proběhlo za finanční podpory Kraje Vysočina, Města Telče, Státního zámku
a Univerzitního centra v Telči. Věcné ceny pro soutěžící věnovaly BS textil Jihlava, Centropen Dačice, EFKO Nové Veselí. Dále se na akci podílely Dům dětí a mládeže Jihlava a folklorní soubor Pramínek Jihlava.

Nechte si posílat novinky, informace o vystoupeních
a další zajímavosti emailem.

Odesláno!
Odebírat

Pramínek podporují